Sekcija Koper

Predsednik:

Darko Srdoč

Kampel 3F

6000 Koper

GSM: 051 410 483

e-pošta: darko.srdoc@darfirst.si


Poleti 1981 se je okrog Tomota Slokarja v Kopru, kjer so še nekaj let prej izdelovali spačke, zbrala skupina mladih ljubiteljev teh legendarnih vozil. Poimenovali so se »Citroën club Koper«. V 15 spačkih se jih je 60 odpeljalo na srečanje YU AS kluba v Rovinj preverjat, kako se zabavajo jugoslovanski spačkarji.

Njihov žur pa Koprčanom ni bil najbolj všeč, zato so si naredili svojega, precej živahnejšega. Vodstvo YU AS kluba jih je skušalo umiriti, a brez uspeha. Ker se mladi koprski spačkarji niso pustili odgnati, so jih leto kasneje v Baškem polju, tam so Koprčani izpeljali predstavo z visoko dvignjenim meharijem, povabili v klub, v upanju, da jih bo formalno članstvo spametovalo. Mladi koprski spačkarji so vabilo sprejeli, Citroën club Koper se je umaknil sekciji YU AS kluba. A to jih ni spremenilo. Spremenil se je YU AS klub, v katerem je koprska sekcija kmalu postala najštevilnejša.

Leta 1983 je še čisto sveža koprska sekcija z odliko organizirala letno srečanje YU AS kluba v Kanegri in na njem izpeljala prve iz serije novosti. V YU AS klubu je zapihala burja, ki je pihala še tudi ob ustanovitvi Citroën kluba Slovenije in ki piha še danes. V slovenskem klubu koprska sekcija, tudi tu najštevilnejša (okrog 150 odraslih članov in otrok), nadaljuje z uresničevanjem svežih zamisli, tako na domačih tleh kot na globalnem prizorišču spačkarskega gibanja. Prvi dvojni spaček, z dvema motorjema in volanoma, je nastal v Kopru, v slogu avtosalonov so ga predstavili na svetovnem srečanju v Mariboru.

 

Zabava, ki se je začela leta 1981, se nadaljuje …