Naša vozila


  • Gremo ali ne gremo? Ja, pa pejmo… No, in so trije pokali za naj avte 21. svetovnega srečanja na Poljskem 2015 v naših vitrinah…

Tistega julijskega popoldneva v Citro kampu v Torunu;

Roberto, ej posluši, sem bil na WC-ju, pa sem videl letak, da bo tekmovanje za naj avte jutri…… Hm, Cinc, kaj pa vem, veš da bi šel, ampak bemti, saj veš, da smo obljubili našim, da jih peljemo še v mesto mal….. Ja, sej vem,… povej, kaj čva si zmislit…? Ne vem še, daj, bova potem kakšno rekla, greva sedaj na bolšjaka.

Čez 10 min srečava našega Jazota na bolšjaku, zakopanega med Citro deli;

Ej, pobje, ka ste vid’l, da bo tekmovanje? Ja, menda gremo, ne? Ni hudič, da ne bi kakšne nagrade dobil….. Jazo, ne vem, sva se glih menila, pa imamo problem…. Ah, dejta ga no srat, bodo že počakal… Gremo pa pika….

No, in smo jih prepričali in smo šli. Trije ljubitelji svojih poliranih ljubljenčkov, vsi trije ponosni člani sekcije Brežice, smo se prijavili na tekmovanje za naj vozila, kjer lahko rečem, da je bila kar huda konkurenca, saj je bilo izvedenk ogromno, vsak lastnik pa je svojemu vozilu dodal svoj pečat. Videti je bilo, da se sodniška trojica spozna na svoje delo, saj so v glavnem ocenjevali pristnost vozil in ne toliko samih predelav. Jaz osebno sem bil recimo presenečen nad tem, da so se zapičili v tapete na vratih moje Diane. Takoj so vedeli, da je bila narejena v koprskem Cimosu. Mehari od našega Cinca je bil daleč najlepši od vseh Meharijev na srečanju, pa še z novim lesenim volanom….. Jazotov spaček pa je bil atrakcija med 400 ccm ševrončki. Kakorkoli že, z našo Citro trojico smo zažgali, saj smo na svečani razglasitvi rezultatov tekmovanj ob zaključku srečanja prevzeli pokale vsi trije, in sicer:

Vinko Stanič – Cinc, 1. mesto v kategoriji za naj Mehari

Stane Jazbec – Jazo, 2. mesto v kategoriji za naj Spačka do 400 ccm

Robert Zupančič, 1. mesto v kategoriji za naj Diano

Vsekakor smo vsi trije izjemno ponosni na naše pokale, seveda pa še posebej na dejstvo, da smo tudi tukaj Slovenci v svetovnem vrhu, nenazadnje le-to vsako leto potrjujejo tudi nagrade naših klubskih vozil na prvomajskih srečanjih, katerih je vsako leto več urejenih in obnovljenih do potankosti.

Bravo Citroen klub Slovenije.

Zapisal: Robert Zupančič